NXP Semiconductors halveert omvang database en migreert 7,5 terabyte binnen weekend naar nieuwe database
 
Oracle 1-800-633-0738
Find an Oracle Specialized Partner
Oracle Customer Programs
 
 

NXP Semiconductors halveert omvang database en migreert 7,5 terabyte binnen weekend naar nieuwe database

NXP Semiconductors N.V. is een wereldwijde speler in de halfgeleiderindustrie en is actief in meer dan 25 landen. Het bedrijf, een voormalige divisie van Philips, is opgericht in 2006 en biedt hoogwaardige mixed-signal- en standaardproductoplossingen waarin gebruik wordt gemaakt van toonaangevende kennis op het gebied van radiofrequency en analoge technologie, energiebeheer, interfaces, beveiliging en digitale verwerking. Deze innovaties worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen in de automotive-industrie en op het gebied van identificatie, draadloze infrastructuur, verlichting, mobiele communicatie, consumentenelektronica en IT-toepassingen. NXP investeert jaarlijks ruim 550 miljoen dollar in onderzoek en ontwikkeling en heeft zo'n 11.000 actieve en aangevraagde octrooien in bezit.

NXP maakte gebruik van SAP Enterprise Resource Planning (ERP) en Oracle Database, Enterprise Edition 10g. Het doel was om een datacenter te migreren en daarbij over te gaan naar nieuwe hardware en een ander besturingssysteem, de Oracle database te upgraden en SAP ERP te migreren. Met de traditionele methoden en hulpprogramma's van SAP (r3load) zou het naar schatting 20 uur hebben gekost om de 7,5 terabyte aan SAP-data in de Oracle Database te migreren. Als producent van elektronica, zoals chips, sensoren en diodes voor toepassingen in de automotive-industrie en op het gebied van verlichting, computing en lucht- en ruimtevaart, is NXP echter 24 uur per dag, zeven dagen per week afhankelijk van zijn SAP-systemen. Er was dus slechts zeer beperkt tijd voor onderbrekingen tijdens de migratie omdat anders essentiële bedrijfsprocessen verstoord zouden worden.

Met de bewezen Oracle-methoden op basis van O2O (Oracle-to-Oracle) Transition Services zou het upgraden en migreren naar Oracle Database, Enterprise Edition 11g naar schatting de helft van de tijd kosten vergeleken met de oorspronkelijke hulpprogramma's van SAP. Bovendien zou de vereiste opslagruimte voor SAP-data van het bedrijf daarbij worden gehalveerd en zou de database slechts minuten down zijn in plaats van uren.

 
 

 
 

Challenges

A word from NXP Semiconductors N.V.

 • “Omdat onze SAP Enterprise Resource Planning draait op Oracle Database, was de combinatie van Oracle GoldenGate met de migratietechnologie van Oracle Advanced Customer Support Services de perfecte oplossing voor deze migratie. Met deze oplossing konden we al binnen een paar maanden na het eerste contact met Oracle voorbereidingen treffen voor deze belangrijke migratie. Uiteindelijk hebben we onze doelen binnen zeer korte tijd bereikt zonder het SAP-systeem langere tijd down te hoeven brengen. Bovendien konden we de grootte van onze database halveren.” – Marion Fokkinga, Teamlead Technology Advancement SAP, NXP Semiconductors N.V.

 • Een volledig datacentre migreren naar nieuwe hardware en een nieuw besturingssysteem en de database en SAP ERP-toepassing upgraden binnen een onderhoudsperiode van acht uur om verstoring van bedrijfsprocessen te voorkomen, zoals de verzending van de vierentwintiguursproductie van het bedrijf, waaronder tienduizenden elektronicaproducten voor toepassingen in onder meer de automotive-industrie en op het gebied van verlichting, computing en lucht- en ruimtevaart.
 • 7,5 TB aan SAP-data migreren naar Oracle Database 11g binnen de geplande dowtime van een paar uur: een onmogelijke opgave met de oorspronkelijke hulpprogramma's van SAP (r3load), waarmee alleen al de migratie zo'n 12 uur zou duren.
 • De opslagkosten voor SAP-data verlagen en IT-personeel vrijmaken voor andere taken.

Solutions

Oracle Product and Services

 • Upgraden naar Oracle Database 11g Enterprise Edition op basis van bewezen Oracle-methoden met een grote mate van parallellisatie, automatische planningssoftware en validatie, waarbij alle migraties van de brondatabase naar de doeldatabase met behulp van O2O Transition Services werden uitgevoerd binnen de geplande onderhoudstijd van een paar uur.
 • 7,5 TB aan SAP-data migreren naar Oracle Database 11g binnen de geplande downtime van een paar uur: een onmogelijke opgave met de oorspronkelijke hulpprogramma's van SAP (r3load), waarmee alleen al de migratie zo'n 12 uur zou duren.
 • Oracle GoldenGate gebruiken voor het vastleggen van alle wijzigingen in de brondatabase tijdens de migratie en het overzetten daarvan naar de doeldatabase (Oracle Triple-O).
 • Naar schatting twee keer zo snel migreren dan mogelijk was geweest met de oorspronkelijke hulpprogramma's van SAP, zodat langere downtime van het systeem en verstoring van verzendprocessen niet nodig was.
 • Automatische overdracht van grote SAP-tabellen via interne 10Gb-netwerken met behulp van Automated Scheduling Services.
 • Implementatie van Oracle Advanced Database Compression om de vereiste opslagruimte voor SAP-data van het bedrijf ongeveer te halveren (5 terabyte minder dan vóór de upgrade en migratie), voor een jaarlijkse kostenbesparing van USD 70.000 voor opslag van deze gegevens.
 • Besparing van tijd en processorbelasting tijdens de migratie met Oracle Advanced Database Compression en door kleine SAP-tabellen tot 50 megabyte te migreren via dumpbestanden.
 • Totale onderbreking van minder dan drie uur voor validatie van de migratie, met minimale verstoring van bedrijfsprocessen voor productie van tienduizenden elektronicaproducten.

Why Oracle

“Voor dit project hebben we niet eens andere leveranciers overwogen. De reden daarvoor was niet alleen de korte termijn waarop de migratie plaats moest vinden, maar ook de goede band die al bestond tussen NXP en Oracle. Bovendien zijn de O2O Transition Services volledig hardwareonafhankelijk en beschikbaar voor alle besturingssystemen. Dat was een groot voordeel voor dit project,” aldus Marion Fokkinga.