Geen resultaten gevonden

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.

We raden u aan het volgende te proberen om te vinden wat u zoekt:

  • Controleer de spelling van het trefwoord in uw zoekopdracht.
  • Gebruik synoniemen voor het trefwoord dat u hebt getypt. Probeer bijvoorbeeld “applicatie” in plaats van “software”.
  • Probeer een van de onderstaande populaire zoekopdrachten.
  • Start een nieuwe zoekopdracht.
Populaire vragen

Datavisualisatie gedefinieerd

Er wordt wel gezegd dat 'een foto meer zegt dan duizend woorden'. En vandaag de dag, in het tijdperk van big data, waarbij bedrijven worden overspoeld met informatie van verschillende datatypen en uit on-premises bronnen en bronnen in de cloud, is dat oude gezegde relevanter dan ooit.

Informatie doorspitten om te begrijpen wat belangrijk is en wat niet, wordt steeds moeilijker. Met visuals wordt analyse veel eenvoudiger en sneller, bovendien bieden ze de mogelijkheid om in één oogopslag te zien wat ertoe doet. Belangrijker nog is dat de meeste mensen veel beter reageren op visuals dan op tekst: 90 procent van de informatie die naar de hersenen wordt gestuurd, is visueel en de hersenen verwerken beelden 60.000 keer sneller dan tekst1. Die punten pleiten sterk voor het gebruik van datavisualisatie voor het analyseren en overbrengen van informatie.

Datavisualisatie stimuleert impact

Datavisualisatie is onderdeel van veel bedrijfsintelligence-tools en de sleutel tot geavanceerde analytics. Het helpt mensen om alle informatie, of data, die vandaag de dag wordt gegenereerd te begrijpen. Met datavisualisatie wordt informatie grafisch weergegeven als een cirkeldiagram, grafiek of een ander type visuele weergave.

Waarom visuele analytics belangrijk zijn

Goede datavisualisatie is essentieel voor het analyseren van data en het nemen van beslissingen op basis van die data. Het stelt mensen in staat om snel en gemakkelijk patronen en relaties te zien en te begrijpen en opkomende trends te ontdekken die onopgemerkt kunnen blijven wanneer er slechts een tabel of spreadsheet met ruwe cijfers is. In de meeste gevallen is er bovendien geen gespecialiseerde training vereist om te interpreteren wat er in de afbeeldingen wordt weergegeven, waardoor universeel begrip mogelijk is.

Een goed ontworpen afbeelding kan niet alleen informatie bieden, maar ook de impact van die informatie vergroten met een sterke presentatie, die de aandacht trekt en vasthoudt zoals geen enkele tabel of spreadsheet dat kan.

Hoe datavisualisatie werkt

De meeste datavisualisatietools kunnen verbinding maken met databronnen, zoals relationele databases. Die data, die on-premises of in de cloud kunnen worden opgeslagen, worden opgehaald voor analyse. Gebruikers kunnen vervolgens uit talloze opties kiezen om de data op de beste manier weer te geven. Sommige tools bieden automatisch weergaveaanbevelingen aan op basis van het type data.

De perfecte visualisatietool kiezen

Een afbeelding moet altijd rekening houden met het type data en het doel. Sommige informatie is beter geschikt voor het ene type afbeelding boven het andere: bijvoorbeeld een staafdiagram in plaats van een cirkeldiagram. Maar bij de meeste tools heeft de gebruiker een ruime keuze aan opties voor visuele analytics, van algemene grafieken zoals lijngrafieken en staafdiagrammen tot tijdlijnen, kaarten, plots, histogrammen en aangepaste ontwerpen.

De verschillende gebruiksmogelijkheden van datavisualisatie voor business intelligence

Datavisualisatie is geen nieuw concept. De schilderijen aan de muren van de grot van Lascaux kunnen worden beschouwd als een vorm van datavisualisatie en jachtverhalen vertellen van vele duizenden jaren geleden.

Afbeelding van een grotschildering uit Lascaux

Door geavanceerde technologie zijn er nieuwe visuele opties bijgekomen. Maar zelfs bij moderne datavisualisatie gaat het om het vertellen van een verhaal.

Voor business intelligence kan het gaan om een verhaal dat de prestaties van een bedrijf volgt op basis van belangrijke indicatoren. Hoe verhoudt het bedrijf zich tot concurrenten? Het kan gaan over hoe een e-mail of marketingcampagne voor een product het doet op basis van cijfers. Is de campagne op schema om het doel te bereiken? Of het kan gaan om een verhaal over wat er met databronnen gebeurt.

Het verhaal kan gaan over gisteren, vandaag of morgen. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Waar u op moet letten in een datavisualisatietool

Datavisualisatie kan helpen het verhaal te vertellen en complexe problemen duidelijk over te brengen. Het kan een belangrijke rol spelen bij het herkennen van de belangrijke informatie uit de ruis, inclusief uitschieters en afwijkingen.

Het kan u helpen met het groeiende datavolume. Visuele interactie met grote datasets kan de analyse vereenvoudigen en nieuwe zakelijke inzichten onthullen.

Datavisualisatie kan u helpen dat allemaal te doen - als u de juiste tool hebt. Dus, waar moet u op letten? Een aantal factoren moet worden overwogen.

Een slimme datavisualisatietool

U wilt een oplossing die uw leven gemakkelijker maakt

Zoek dus naar een slimme datavisualisatietool, die is uitgerust met verbeterde analytics, aangedreven door geïntegreerde machine learning.

Een tool met die mogelijkheid moet u kunnen helpen bij alle stappen bij het analyseren en overbrengen van informatie, te beginnen met de voorbereiding van data. Van oudsher was het voorbereiden van data een handmatig proces, vaak tijdrovend, frustrerend en een fout was snel gemaakt.

Denk nu eens aan een tool die de voorbereiding van data kan automatiseren door informatie uit een of meerdere bronnen te verzamelen en samen te voegen. Dit versnelt het proces en beperkt de kans op fouten. De tool zou ook uw analyse moeten kunnen verbeteren door nieuwe datasets aan te bevelen die u in de beoordeling kunt opnemen voor meer nauwkeurige resultaten.

U wilt een interactieve datavisualisatietool waarmee u snel en gemakkelijk vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen, om te zoeken naar wat u nodig hebt en rechtstreeks naar de data te gaan. Natuurlijke taalinterfaces die het mogelijk maken om in mensentaal te communiceren met uw databronnen kunnen dat mogelijk maken. De interfaces kunnen ook worden gebruikt om aanvragen en parameters voor datasets te wijzigen.

Bovendien zou het een tool moeten zijn die u een keuze geeft, zodat u zelf kunt bepalen welke afbeelding het meest geschikt is voor presentatie of automatisch een aanbeveling doet op basis van dataresultaten.

Daarnaast moet een gebruiker zonder geavanceerde vaardigheden, inclusief kennis van programmeren, toegang hebben tot voorspellende analyses en prognoses met één klik om patronen te bepalen en toekomstige resultaten en trends te voorspellen.

Stelt u zich eens voor: proactieve, gepersonaliseerde analytics aangeboden met een mobiele datavisualisatie-applicatie. Die mogelijkheid is beschikbaar in een tool met machine learning.

U kunt een gepersonaliseerde assistent krijgen, die begrijpt wat u nodig hebt, wanneer en waar u het nodig hebt. Die assistent kan bijvoorbeeld bepalen welk bedrijfsrapport en welke afbeeldingen nodig zijn voor uw vergadering in New York. Hij kan spraak naar tekst vertalen voor op mobiele spraak gebaseerde vragen en u waarschuwen wanneer nieuwe data beschikbaar zijn voor analyse terwijl u onderweg bent.

U hoeft niet aan uw bureau te zitten om informatie te analyseren. Uw analytics kunnen op uw telefoon of tablet staan, waar u ook bent.

Met machine learning kan ontdekken wat uw bedrijf drijft, begrijpen van gedrag van data en ontdekken van verborgen inzichten om betere beslissingen te nemen vanzelf gaan.

Een gebruiksvriendelijke tool

U wilt een datavisualisatietool met functies om alles soepel te laten verlopen, want het laatste waar u op zit te wachten, is een oplossing die uw analyse en presentatie vertraagt - die barrières opwerpt.

Zoek naar gebruiksgemak. Functionaliteit voor aanwijzen en klikken of slepen en neerzetten, evenals de mogelijkheid om uw data automatisch gevisualiseerd te zien of om één afbeelding te markeren en automatisch gerelateerde informatie in andere afbeeldingen te zien, besparen u de moeite om al die taken handmatig uit te voeren. U wilt een tool waarmee u snel en gemakkelijk informatie kunt toevoegen of wijzigingen kunt aanbrengen, zoals het wijzigen van lay-outs om nieuwe inzichten te presenteren.

Een selfservice tool

In het verleden was IT vaak verantwoordelijk voor zakelijke analyses. Tegenwoordig hebben sales en marketingmanagers of andere niet-technische gebruikers die taak in veel bedrijven overgenomen. Als de tool echter moeilijk te gebruiken is en diepgaande kennis van SQL vereist of uitgebreide scripting voor de voorbereiding van data, kan IT nog steeds bij het proces worden betrokken en een stroom van hulpaanvragen moeten verwerken.

Waarom tijd verspillen aan heen en weer mailen met IT voor antwoorden? Kies een datavisualisatietool die voor selfservice is ontworpen. Een tool met een interactieve omgeving met begeleide, stapsgewijze navigatie en ingebouwde functionaliteit zodat aanpassing niet nodig is.

Denk eens aan een selfservice tool waarbij kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning zijn opgenomen in de analytics om bepaalde taken gemakkelijker te maken, met name voor gebruikers die niet analytisch onderlegd zijn.

Het eindresultaat? Van sales en marketingmanagers tot bedrijfsanalisten: eindgebruikers kunnen de zakelijke analytics zelf afhandelen, waardoor IT-betrokkenheid tot een minimum wordt beperkt.

Een verbonden tool

Uw datavisualisatietool moet vooraf gemaakte verbindingen hebben om data uit een breed scala aan bronnen te laden en te integreren - waardoor datasets gemakkelijk kunnen worden gecombineerd en u snel kunt beslissen wat er echt toe doet. De tool moet zo zijn ontworpen dat deze overal in uw onderneming toegankelijk is en altijd en overal met uw collega's kan worden gedeeld.

Veel bedrijven hebben een analytics-ecosysteem met meerdere tools: een voor productierapportage, een andere voor managementrapportage, weer een andere voor detectie, enzovoort, wat duur kan zijn, verschillende vaardigheden vereist en compatibiliteitsproblemen veroorzaakt. Een betere oplossing? Kies voor een datavisualisatietool die verbinding maakt met een platform dat is ontworpen voor alle taken op het gebied van zakelijke analytics.

Een flexibele tool

Bij sommige projecten wilt u misschien alles zelf doen. Bij andere projecten kan een beetje of flink wat automatisering van pas komen. Kies dus voor een datavisualisatietool die de flexibiliteit biedt om eenvoudig te schakelen tussen mens en machine.

U wilt opties

Flexibiliteit kan ook een sleutelfactor zijn als het gaat om de technologische omgeving. Welk type oplossing hebt u nodig? Cloud? Desktop? On-premises? Mobiel? Een combinatie? Vandaag? Wat dacht u van morgen?

Sommige tools beperken uw keuze en bieden slechts een desktopversie en alleen voor datavisualisatie. Andere bieden een reeks aan oplossingen die zijn geïntegreerd in een uitgebreid business intelligence-platform om ervoor te zorgen dat u nu en voor de toekomst goed zit als uw omgeving en bedrijfsbehoeften veranderen.

Stelt u zich al die mogelijkheden eens voor

Stelt u zich eens voor wat een datavisualisatietool voor uw business intelligence en organisatie kan betekenen. Er is een tool voor u.