Sorry, er is geen overeenkomst gevonden voor uw zoekopdracht

We raden u aan het volgende te proberen om te vinden wat u zoekt:

  • Controleer de spelling van het trefwoord in uw zoekopdracht.
  • Gebruik synoniemen voor het trefwoord dat u hebt getypt. Probeer bijvoorbeeld “applicatie” in plaats van “software”.
  • Start een nieuwe zoekopdracht.
Cloudaccount Aanmelden bij de cloud
Oracle-account

Wat is cloudcomputing?

Cloudcomputing gedefinieerd

Simpel gezegd kunt u met cloudcomputing uw IT huren in plaats van kopen. In plaats van zwaar te investeren in databases, software en hardware, kiezen bedrijven ervoor toegang te krijgen tot hun rekenkracht via het internet of de cloud en alleen te betalen voor wat ze gebruiken. Deze cloudservices omvatten nu, maar zijn niet beperkt tot, servers, opslag, databases, netwerken, software, analytics en business intelligence.

Cloudcomputing biedt de snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit waarmee bedrijven zakelijke IT-oplossingen kunnen ontwikkelen, innoveren en ondersteunen.

Basisprincipes van cloudcomputing

Als een bedrijf ervoor kiest om 'over te stappen naar de cloud', betekent dit dat de IT-infrastructuur extern wordt opgeslagen, in een datacenter dat wordt onderhouden door de provider van cloudcomputing. Een toonaangevende cloudprovider is verantwoordelijk voor het beheer van de IT-infrastructuur van de klant, de integratie van applicaties en de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en functionaliteit om aan de marktvraag te voldoen.

Voor klanten biedt cloudcomputing meer flexibiliteit, schaalvoordelen en flexibiliteit. In plaats van geld en middelen uit te geven aan verouderde IT-systemen, kunnen klanten zich concentreren op meer strategische taken. Zonder vooraf een grote investering te doen, hebben ze snel toegang tot de computingbronnen die ze nodig hebben en betalen ze alleen voor wat ze gebruiken.

Voordelen van cloudcomputing

Er zijn verschillende trends die bedrijven in alle branches richting de cloud doen bewegen. Voor de meeste organisaties biedt de huidige manier van zakendoen wellicht niet de wendbaarheid die nodig is om verder te groeien of biedt het geen platform en flexibiliteit om te kunnen concurreren. Door de explosie aan data die wordt veroorzaakt door een toenemend aantal digitale bedrijven worden de kosten en complexiteit van de opslag in datacenters naar steeds hogere niveaus getild, waardoor IT over nieuwe vaardigheden en analysetools moet beschikken.

Moderne cloudoplossingen helpen bedrijven de uitdagingen van het digitale tijdperk aan te gaan. In plaats van hun IT te beheren, hebben organisaties de mogelijkheid om snel te reageren op een sneller en complexer zakelijk landschap.

Cloudcomputing biedt een superieur alternatief voor traditionele informatietechnologie, waaronder deze gebieden:

  • Kosten: elimineer kapitaaluitgaven
  • Snelheid: onmiddellijk ruimte voor ontwikkeling en testen creëren
  • Wereldwijde schaal: schaal flexibel
  • Productiviteit: meer samenwerking, voorspelbare prestaties en klantisolatie
  • Prestaties: betere prijs-prestatieverhouding voor cloud-native workloads
  • Betrouwbaarheid: fouttolerante, schaalbare, gedistribueerde systemen voor alle services

Typen cloudcomputing

Er zijn drie typen clouds: openbaar, privé en hybride. Elk type vraagt om een andere niveau beheer van de klant en biedt een ander beveiligingsniveau.

Openbare cloud

In een openbare cloud bevindt de hele computinginfrastructuur zich op het terrein van de cloudprovider en de provider levert services aan de klant via internet. Klanten hoeven geen eigen IT te onderhouden en kunnen snel meer gebruikers of rekenkracht toevoegen als dat nodig is. In dit model delen meerdere tenants de IT-infrastructuur van de cloudprovider.

Privécloud

Een privécloud wordt uitsluitend gebruikt door één organisatie. De hosting kan plaatsvinden bij de klant op locatie of in het datacenter van de cloudprovider. Een privécloud biedt het hoogste niveau van beveiliging en controle.

Hybride cloud

Zoals de naam al doet vermoeden, is een hybride cloud een combinatie van zowel openbare cloud als privécloud. Over het algemeen hosten klanten van hybride clouds hun bedrijfskritieke applicaties op eigen servers voor meer beveiliging en controle en slaan ze secundaire applicaties op bij de cloudprovider.

Multicloud

Het belangrijkste verschil tussen hybride cloud en multicloud is het gebruik van meerdere apparaten voor cloudcomputing en opslag in één architectuur.

Cloudcomputing-services

Er zijn drie hoofdtypen cloudservices: Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS). Er is geen standaardaanpak voor de cloud. Het gaat meer over het vinden van de juiste oplossing om uw bedrijfsvereisten te ondersteunen.

SaaS

Software as a Service (SaaS) is een model voor softwarelevering waarbij de cloudprovider de applicaties van de klant host op de locatie van de cloudprovider. De klant heeft via internet toegang tot die applicaties. In plaats van te betalen en onderhouden van hun eigen computerinfrastructuur, maken SaaS-klanten gebruik van een abonnement voor de service op basis van het pay-as-you-go-principe.

Veel bedrijven vinden SaaS de ideale oplossing omdat het ze in staat stelt snel aan de slag te gaan met de meest innovatieve technologie die er is. Automatische updates verminderen de belasting van eigen resources. Klanten kunnen services schalen om fluctuerende workloads te ondersteunen, door meer services of functies toe te voegen naarmate zij groeien. Een moderne cloudsuite biedt complete software voor elke zakelijke behoefte, zoals klantervaring, klantrelatiebeheer, klantenservice, enterprise resource planning, inkoop, financieel beheer, human capital management, talentmanagement, payroll, supply chain management, bedrijfsplanning en meer.

PaaS

Platform as a service (PaaS) biedt klanten het voordeel van toegang tot de ontwikkelaarstools die zij nodig hebben om mobiele en webapplicaties te bouwen en te beheren zonder te hoeven investeren in, of onderhoud te hoeven uitvoeren op, de onderliggende infrastructuur. De provider host de infrastructuur en middleware-componenten en de klant krijgt toegang tot die services via een webbrowser.

Het PaaS-aanbod van Oracle moet kant-en-klare programmeringselementen bevatten waarmee ontwikkelaars nieuwe functionaliteiten aan hun applicaties kunnen toevoegen, waaronder innovatieve technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), chatbots, blockchain en het Internet of Things (IoT) om de productiviteit te ondersteunen. Het juiste PaaS-aanbod biedt ook oplossingen voor analisten, eindgebruikers en IT-beheerders, zoals big data analytics, contentmanagement, databasebeheer, systeembeheer en beveiliging.

IaaS

Infrastructure as a Service (IaaS) biedt klanten toegang tot infrastructuurservices op afroepbasis via internet. Het belangrijkste voordeel is dat de cloudprovider de infrastructuurcomponenten host die computer-, opslag- en netwerkcapaciteit bieden, zodat hun abonnees hun workloads in de cloud kunnen uitvoeren. De cloudabonnee is meestal verantwoordelijk voor het installeren, configureren, beveiligen en onderhouden van software op de cloud-native oplossingen, zoals database, middleware en applicatiesoftware.

Hoe cloudcomputing innovatie stimuleert

Cloudklanten hebben automatisch de nieuwste innovaties en opkomende technologieën ingebouwd in hun IT-systemen, omdat de cloudprovider het werk op zich neemt om nieuwe mogelijkheden en functies te ontwikkelen.

Het draait om de snelheid van innovatie. Met de juiste cloudprovider kunnen klanten gebruikmaken van een moderne architectuur voor cloudcomputing om sneller te innoveren, de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen. Sterker nog, als bedrijven een cloudprovider kiezen die een geïntegreerde cloudarchitectuur (SaaS, PaaS en IaaS) biedt, hebben ze de mogelijkheid om van operatie naar innovatie te gaan en nieuwe apps en diensten te leveren, inclusief het gebruik van innovatieve technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI ), chatbots, blockchain en het Internet of Things (IoT). Bedrijven kunnen de overvloed aan data benutten om voorspellende inzichten in hun bedrijf te verwerven en uiteindelijk betere resultaten voor hun klanten te genereren.

Hoe cloudbeveiliging vertrouwen schept

De overstap naar de cloud neemt de hoofdpijn en de kosten van het onderhouden van de IT-beveiliging weg. Een ervaren cloudprovider investeert voortdurend in de nieuwste beveiligingstechnologie, niet alleen om te reageren op potentiële bedreigingen, maar ook om klanten in staat te stellen beter te voldoen aan hun wettelijke vereisten.

De beste cloudproviders investeren voortdurend in elke laag van cloudbeveiliging als onderdeel van hun algehele ontwerp in wereldwijde datacenterregio's. Deze meerlaagse veilige cloudbenadering biedt beveiliging op het niveau dat het bedrijf van de klant vereist.

Hoe de cloud bedrijfsprocessen verbindt

Bedrijfsprocessen beschrijven hoe het werk wordt gedaan, begin tot eind. Ze vormen een goede manier om te beschrijven hoe mensen tegenwoordig samenwerken, hoe ze idealiter willen samenwerken en hoe hun werk vorm krijgt met de introductie van nieuwe cloudtechnologie. Met een geïntegreerde cloudoplossing zijn organisaties beter in staat om de kosten en baten van technologieprojecten te beheren en te beoordelen.

Voor organisaties die worstelen met niet-verbonden bedrijfsprocessen en datasilo's biedt de cloud een manier om hun bedrijfsactiviteiten te transformeren. Met de cloud is het niet nodig het proceswiel opnieuw uit te vinden. Complete suites van cloudapplicaties zijn niet modulair maar verbonden om datasilo's te elimineren en een integratie en intelligente zakelijke beslissingen mogelijk te maken.

Het is essentieel om een cloudprovider te vinden die alle drie de lagen van de cloud biedt die op ongekende manieren met elkaar zijn verbonden. Bovendien hebben bedrijven een compleet, geïntegreerd platform nodig met intelligente oplossingen op elke laag.

Hoe cloudverbruik werkt

Vanuit het perspectief van de eindgebruiker betekent cloudverbruik het gebruik van een cloudapplicatie of cloudinfrastructuur. Ongeacht de locatie van de resource blijft het echter van cruciaal belang om inzicht te krijgen in het gebruik en het verbruik van infrastructuurbronnen, omdat dit het vermogen van een organisatie vertegenwoordigt om klanten van dienst te zijn, te innoveren en de operationele kosten te verlagen.

Verbruik wordt gedefinieerd als het gebruik van een resource. Dit concept lijkt eenvoudig genoeg als het wordt toegepast op de cloud, maar de implementatie verschilt per serviceprovider. Begrijpen wat het gebruik van een resource precies betekent, draagt bij aan de complexiteit. De beste cloudproviders helpen hun klanten duidelijk inzicht te krijgen in de kosten van hun cloudservices en wat ze naar verwachting betalen voor het gebruik van die services.

Waarom cloudcomputing voor sommigen ongrijpbaar blijft

Veel organisaties weten nog steeds niet of ze hun on-premises workloads wel of niet naar de cloud willen verplaatsen. Voor de meeste organisaties blijft de belofte van probleemloze, cloudgebaseerde informatiesystemen een ongrijpbaar doel. Hoewel cloudtechnologie alomtegenwoordig is, bestaan de installaties van vandaag voornamelijk uit nieuwe toepassingen in privéclouds die worden beheerd door eigen IT-personeel. De overgrote meerderheid van bedrijfstoepassingen en -infrastructuur bevindt zich nog steeds on-premises, hoewel daar snel verandering in komt.

IT-leiders aarzelen echter vaak om kritische applicaties uit handen te geven aan cloudserviceproviders, deels omdat ze geen duidelijk migratiepad zien voor diepgewortelde legacy assets, maar ook omdat ze niet zeker weten of openbare cloudservices klaar zijn voor wat ondernemingen nodig hebben. Ze zijn terecht sceptisch: de meeste openbare clouds worden gekenmerkt door onvoldoende implementatiekeuzes, beperkte compatibiliteit tussen on-premises- en cloudsystemen en een gebrek aan beheermogelijkheden op bedrijfsniveau.

Hoe Oracle u helpt migreren naar de cloud

Het toonaangevende cloudcomputing-platform van Oracle kan u helpen eenvoudig naar de cloud te migreren en tegelijkertijd de kosten van IT-modernisering te verlagen. Uw bedrijf kan bestaande investeringen behouden met vertrouwde tools, en u hoeft geen code te herschrijven om uw software-assets te migreren. Elastische capaciteit via 'cloud bursting' geeft u de capaciteit die u nodig hebt zonder dat u een te groot abonnement nodig hebt. De grootste besparingen komen voort uit het elimineren van kapitaaluitgaven door lift-and-shift van volledige workloads naar de cloud en door datacenter-assets buiten gebruik te stellen.