Geen resultaten gevonden

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.

We raden u aan het volgende te proberen om te vinden wat u zoekt:

 • Controleer de spelling van het trefwoord in uw zoekopdracht.
 • Gebruik synoniemen voor het trefwoord dat u hebt getypt. Probeer bijvoorbeeld “applicatie” in plaats van “software”.
 • Probeer een van de onderstaande populaire zoekopdrachten.
 • Start een nieuwe zoekopdracht.
Populaire vragen

Oracle Customer Success—Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant en Limburg vzw

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant en Limburg vzw

Wit-Gele Kruis verbetert patiëntenzorg met behulp van Oracle systemen

Share
 

Ons nieuwe gegevensopslagsysteem, gebaseerd op Oracle Database Appliance, heeft de kwaliteit van onze thuiszorg voor tienduizenden patiënten verbeterd. We genereren nu realtime rapporten in plaats van maandelijks, waardoor we onze verpleegmiddelen kunnen optimaliseren en onze patiënten verzorging van de hoogste kwaliteit kunnen bieden.

— Steven De Block, IT-Manager, Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant en Limburg vzw

Wit-Gele Kruis Limburg en Vlaams-Brabant verbetert kwaliteit van verpleegzorg door de implementatie van Oracle Database Appliance

Wit-Gele Kruis (White-Yellow Cross) is een thuiszorgorganisatie die verpleegdiensten biedt aan meer dan 150.000 gezinnen over 5 provincies in Vlaanderen, België. Dankzij de organisatie kunnen mensen zo lang mogelijk thuis genieten van een kwaliteitsvol leven. De thuisverpleegsters gaan zelfstandig en professioneel te werk en leggen de focus op het ontwikkelen van een kwalitatieve en verantwoorde verzorgrelatie met de patiënt, dit in samenwerking met de behandelende arts en andere zorgverleners.

Om operationele efficiëntie en patiëntenzorg te verbeteren door hoofdverpleegkundigen en management tijdig en correct up-to-date business intelligence te bezorgen, had het Wit-Gele Kruis in Limburg en Vlaams-Brabant een datawarehouse-oplossing nodig.
 
Business Challenge
 • De verzorgkwaliteit verhogen door honderden verpleegsters over Limburg en Vlaams-Brabant meer tijd te geven voor hun patiënten en een meer gespecialiseerde en preventieve behandeling te bieden.
 • De controle van zorgservice op de lokale afdelingen en op provinciaal niveau verbeteren door te zorgen voor up-to-date rapporten voor de hoofdverpleegsters, afdelingshoofden, administratief personeel, managers.
 • De tijd en inspanning die nodig is om correcte managementrapporten te creëren, verminderen. Dit was een arbeidsintensief proces waarbij manueel gegevens uit diverse systemen moesten worden gehaald en geconsolideerd voor verschillende belanghebbenden.
Results
 • Verbeterde patiëntenzorg in Limburg en Vlaams-Brabant door de Oracle Database Appliance in te zetten als ruggengraat voor een nieuwe gegevensopslag en business intelligence solution – consolideren van databanken voor patïentenbeheer, personeelsplanning en de planning van medewerkers voor een snelle analyse en een verbeterde besluitname voor verpleegzorg.
 • Dankzij Oracle Business Intelligence Suite, Enterprise Edition op Oracle Database Appliance, genieten meer dan duizenden patiënten van een meer persoonlijke zorg en contact en meer dan 2.500 verpleegsters spelen een meer preventieve en raadgevende rol bij het verzorgen.
 • De leidinggevenden van 43 afdelingen – met elk 50 à 60 verpleegsters – kunnen de prestaties van de thuiszorgdiensten controleren op realtime basis i.p.v. maandelijks en snel operationele wijzigingen doorvoeren om ervoor te zorgen dat er beantwoord wordt aan de behoeften van de patiënt.
 • Management en hoger administratief personeel in de provinciale hoofdkantoren beschikken over intuïtieve, up-to-date bedieningspanelen waarmee ze snel de vraag naar wijzigingen op provinciaal zorgniveau kunnen opsporen en hierop inspelen.
 • De kwaliteit van de zorg werd verbeterd door te verzekeren dat alle patiëntendossiers volledig en up-to-date zijn in één geïntegreerd systeem, waardoor het Wit-Gele Kruis aan elke patiënt de geschikte verpleegzorg kan bieden. 
 • Gedetailleerde, correcte en geautomatiseerde rapporten op maat aan 75 hoofdverpleegkundigen, administratief personeel en managers, wanneer ook – waarbij de diverse nauwkeurige maandelijkse rapporten, die vaak voor fouten zorgden, niet meer nodig zijn.
 • Vereenvoudigd IT-management en onderhoud met een allesomvattende hardware- en softwareoplossing, waardoor het Wit-Gele Kruis een Oracle Database Appliance voor elke provincie kon implementeren zonder daarbij een aparte opslagserver te moeten aankopen.
 • Een naadloze implementatie dankzij Oracle Premier Support – bv. doordat het Wit-Gele Kruis via een cloud kon werken gedurende de maand waarin de Oracle consultants de software bug oplosten die gevonden werd, nog voor de opleiding van de gebruikers.

 

We hebben verschillende opties die op de markt zijn, bekeken, waaronder ook Microsoft. Maar enkel Oracle bood ons een volledige oplossing die optimaal was voor gegevensbanken en business intelligence in één pakket. Onze beslissing was eenvoudig – met de voordelen van Oracle konden wij onze patiëntenzorg verbeteren.

— Steven De Block, IT-Manager, Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant en Limburg vzw

About Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant en Limburg vzw

Headquarters

 
Lubbeek, België

Employees

 
2.800
De eerste Belgische divisie van het Wit-Gele Kruis werd opgericht in Gent in 1937. Sindsdien is de organisatie gegroeid tot een federatie die nu aanwezig is in vijf autonome provinciale verenigingen in Vlaanderen. Het Wit-Gele Kruis heeft een marktaandeel van 32% in de Vlaamse sector van thuisverpleging en een marktaandeel van 52% in verpleegkundig consult. De missie is om te zorgen voor toegankelijke, hoogstaande en waardige verpleegzorg en aanvullende diensten bij de patiënt thuis. Het Wit-Gele Kruis blijft beantwoorden aan diverse sociale, demografische en medische evoluties.
 

Partners

Het Wit-Gele Kruis werkt samen met de Oracle Partner, Tripwire Solutions, om de business intelligence architectuur en de nodige ondersteunende infrastructuur te ontwikkelen. De consultants van Tripwire Solutions voerden de technische analyses, programmeerden en implementeerden de oplossing voor de gegevensopslag en boden eveneens ondersteuning na de implementatie.

"We hebben gekozen voor Tripwire Solutions omwille van hun uitgebreide ervaring met Oracle technologie alsook in de medische sector. De consultants hadden de Oracle Database Appliance snel geïnstalleerd en implementeerden de volledige gegevensopslag binnen het budget, rekening houdend met de beperkingen die we hadden”, zegt De Block.
Published:  Mar 07, 2018