Geen resultaten gevonden

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.

We raden u aan het volgende te proberen om te vinden wat u zoekt:

  • Controleer de spelling van het trefwoord in uw zoekopdracht.
  • Gebruik synoniemen voor het trefwoord dat u hebt getypt. Probeer bijvoorbeeld “applicatie” in plaats van “software”.
  • Probeer een van de onderstaande populaire zoekopdrachten.
  • Start een nieuwe zoekopdracht.
Populaire vragen

Wat is HRMS?

HRMS staat voor Human Resources Management System. Het verwijst naar een softwarepakket dat organisaties gebruiken om interne HR-functies te beheren. Van medewerkersdatabeheer tot loonlijst, recruitment, voordelen, training, talentmanagement, medewerkersbetrokkenheid en medewerkersaanwezigheid, HRMS-software helpt HR-professionals het moderne personeelsbestand beheren. HRMS-systemen worden ook wel een human resources informatiesysteem (HRIS) genoemd en leveren informatie over de meest waardevolle bezittingen van een bedrijf aan de mensen die het nodig hebben. De HR-software en HRIS-systemen van vroeger zijn de hedendaagse cloudoplossingen voor menselijk kapitaal geworden.

HRMS-transformatie in de cloud

Gezien het belang van HR om de organisatie in de toekomst efficiënt en effectief te laten werken – en met tools en data om de juiste beslissingen te nemen en waarde te tonen – zijn HR-professionals nu enkele van de meest belangrijke personen in de het hoger management geworden. Met een beter begrip van cloud- en digitaletechnologie kunnen ze vandaag een belangrijke bijdrage leveren aan het creëren en onderhouden van een productieve werkplek met behulp van HRMS (human resource management systems) in de cloud van morgen. HR moet moderniseren en transformeren om zich aan te passen aan het bedrijf. Om een veranderaar te zijn, moet HR de juiste HRMS in de cloud kiezen om de volledige levenscyclus van de medewerker te beheren. Uiteenlopende oplossingen op locatie, waarbij HR-kernfuncties zoals salarisadministratie en voordelen worden verwerkt in afzonderlijke HRMS, zijn niet geïntegreerd met die voor talentmanagement, personeelsbestand-optimalisatie en leren. Deze scheiding belemmert het gebruiksgemak, vermindert de gebruikerservaring en maakt data moeilijk te analyseren voor waardevolle inzichten.

 

Meer informatie over Human Resource Management Systems

10 Redenen waarom klanten van lokaal HRMS naar Oracle HCM Cloud gaan

1. Persoonlijke en moderne gebruikerservaring (UX)
Oracle Cloud Human Capital Management combineert eenvoud en intelligentie om werk persoonlijker te maken. Moderne HR-software is niet alleen gebruiksvriendelijk, het begrijpt de interesse van medewerkers om delen aan te passen (profiel, leren, mentoren en functies) om in loop van tijd te evolueren.

2. Aanpasbare en uitbreidbare architectuur
Een cloudplatform voor HR dat een aanpasbare en flexibele oplossing biedt om te voldoen aan de steeds veranderende bedrijfspraktijken, regelgeving en omgevingen, zorgt ervoor dat een bedrijf flexibel en verbonden blijft.

3. Intelligente toepassing
Oracle Cloud HCM gebruikt een aanpak met kunstmatige intelligentie. Dit betekent dat datawetenschap en geavanceerde machine learning worden gecombineerd om HR-professionals en -medewerkers te helpen slimmer in te huren, slimmer te werken, slimmer te werk te gaan en zich slimmer aan te passen. Door talentmanagement te verbeteren, kunnen bedrijven complete inzichten in het personeelsbestand bieden en de operationele efficiëntie verhogen.

4. Complete Human Capital Management Cloud
Organisaties kunnen hun bedrijf runnen met één HR-technologiepartner. Met de complete Oracle Cloud kunt u de gehele medewerkerslevenscyclus beheren, integreren met belangrijke bedrijfslijnen, waaronder finance en verkooporganisatie, en snelheid, beveiliging en innovatie krijgen via de Oracle-infrastructuur.

5. Zakelijke waarde van HRMS
Klanten van Oracle kunnen eenvoudig upgraden naar de krachtige HCM-cloudapplicatie van Oracle om meer zakelijke waarde te genereren door elegante gebruikersbetrokkenheid, gestroomlijnde processen, verhoogde productiviteit en lagere gebruikskosten.

6. Cloudkrachtpatser voor Human Resources
HRMS-innovatie is het grootste voordeel van het overzetten van uw systemen naar de cloud. Maak vandaag nog het HR-platform van morgen, via belangrijke opkomende technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie, chatbots, blockchain en het Internet of Things (IoT).

7. Databeveiliging en privacybeheer
Door HRMS naar Oracle Cloud HCM te verplaatsen, krijgen organisaties standaard meerlaagse beveiligingsfuncties, dataversleuteling en de modernste datacenters. Oracle's cloudplatform biedt identiteits- en beveiligingsbeheer, schaalbaarheid, beschikbaarheid en prestaties door te draaien op de beste Oracle Cloud Infrastructure.

8. Een betrokken en levendige HR-community
De HR-community van Oracle, met meer dan 30.000 mensen, ontmoet elkaar online en face-to-face om best practices te delen, problemen op te lossen en hun HR-carrière vooruit te helpen.

9. Bewezen klantsucces
Tijdens elke stap van uw cloudervaring werkt Oracle met u samen om het succes van uw HR-project te waarborgen. Nieuwe klanten van Oracle hebben toegang tot een succesvolle implementatiemanager, on-demand onderwijs en tools voor succesplanning. We bieden 24-uurs klantenservice in 145 landen over de hele wereld om u te helpen de waarde van uw investering te maximaliseren.

10. Wereldwijd bereik en mogelijkheden
Ter ondersteuning van de wereldeconomie is Oracle Cloud HCM vanaf de basis ontworpen op wereldwijde schaal om tegemoet te komen aan zowel bedrijfs- als regionale behoeften voor meer dan 200 locaties en 25 talen.

HRMS-software: zorg dat de momenten van uw mensen er toe doen

Oracle Human Resources, onderdeel van Oracle Cloud HCM, helpt bij het transformeren van HR-transacties in zinvolle medewerkerservaringen en vormt vandaag al de toekomst van de workforce van een organisatie.

 

Human Resource Management Systems

HR-leiders gaan over op HRMS in de cloud vanwege de voordelen die ze kunnen benutten, zoals die te vinden zijn in Oracle Cloud HCM. De HRMS-oplossing van Oracle:

  • Levert superieure medewerkerservaringen door mensen betrokken te houden en te helpen productief te zijn
  • Brengt de mensenstrategie van een bedrijf in lijn om de zich ontwikkelende bedrijfsstrategie te ondersteunen en aan te passen aan het steeds sneller veranderende zakelijke landschap
  • Creëert een cultuur van innovatie door gelijke tred te houden met nieuwe technologieën (zoals AI, machine learning, chatbots, blockchain) en tegelijkertijd de concurrentie voor te blijven

HR-transformatie in de 21e eeuw

De economie van de 21ste eeuw zit vol met opkomende technologieën om te verkennen. Succesvolle organisaties maken gebruik van innovatieve HR-systemen, zodat ze voor hun medewerkers kunnen zorgen, die vervolgens voor hun klanten kunnen zorgen. Adaptieve intelligence en machine learning vergroten wat nog niet eerder mogelijk was; zij zijn de onderliggende drijfveren waarmee u een slimmere en aangenamere werkervaring kunt maken.

Tegenwoordig hebben HR-organisaties toegang tot nieuwe innovatieve technologie en real-time HRMS-cloudoplossingen om bedrijfswaarde te stimuleren.

HRMS en HCM Cloud-resources

Verken het onderzoek, de verhalen, de hulpmiddelen en meer om u te helpen de kracht te begrijpen van uw HRMS-oplossing overzetten naar de cloud en het gebruik van Oracle HCM Cloud-producten in organisaties van elke grootte.