Geen resultaten gevonden

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.

We raden u aan het volgende te proberen om te vinden wat u zoekt:

 • Controleer de spelling van het trefwoord in uw zoekopdracht.
 • Gebruik synoniemen voor het trefwoord dat u hebt getypt. Probeer bijvoorbeeld “applicatie” in plaats van “software”.
 • Probeer een van de onderstaande populaire zoekopdrachten.
 • Start een nieuwe zoekopdracht.
Populaire vragen

Business intelligence houdt uw organisatie op de hoogte

Zakelijk succes hangt voor een groot deel af van het kennen van het wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe van de markt. Hoe gewild zijn uw producten of services bij consumenten? Wat doet de concurrentie? Waarom verkiezen consumenten het ene merk boven het andere merk? Hoe en wanneer zal de markt veranderen? Wat zijn de trends voor de toekomst?

BI-oplossingen (business intelligence) kunnen bedrijven helpen om die antwoorden te krijgen.

Wat is een BI-oplossing?

Zoek op internet en u zult een groot aantal verschillende definities vinden voor BI. Over het algemeen is een BI-oplossing een combinatie van strategie en technologie voor het verzamelen, analyseren en interpreteren van data uit interne en externe bronnen, met als eindresultaat het verstrekken van informatie over het verleden, het heden en de toekomstige toestand van het onderwerp dat wordt onderzocht.

De termen business intelligence en business analytics worden vaak door elkaar gebruikt. De term business analytics verwijst naar het onderzoeken van data om trends en inzichten te vinden. Wanneer ze samen worden gebruikt, hebben business intelligence en business analytics een bredere betekenis en omvatten ze elk aspect van het verzamelen, analyseren en interpreteren van data. Voor onze doeleinden betekenen deze termen hetzelfde.

Huidige business intelligence-/business analytics-oplossingen bieden applicaties die de gebruiker in elke fase van het proces helpen om bruikbare informatie te verkrijgen. Dit omvat applicaties voor het gereedmaken van data, analytics, visualiseren van data, rapportage en samenwerking voor gebruik op locatie, op de desktop, in de cloud en mobiel buiten het kantoor.

Het meeste uit uw data halen

BI-oplossingen hebben de potentie om een essentiële tool te zijn voor besluitvorming en strategieontwikkeling. De resulterende informatie kan in het gehele bedrijf worden gebruikt, van marketing en sales tot supply chains en finance, voor taken zoals:

 • Meten van de resultaten van marketingcampagnes
 • Inzicht krijgen in cashflow, brutomarges en bedrijfskosten
 • Vastleggen van inzichten over medewerkers en prospects om HR-processen en recruitment te optimaliseren
 • Volgen van onderdelen en materiaaltrends en prestaties van leveranciers
 • Voorspellen van inkomsten en transacties
 • Optimaliseren van de medewerkers van callcenters en depots
 • Verkrijgen van een compleet beeld van het gehele bedrijf
 • Ontdekken van nieuwe omzetmogelijkheden en patronen

Business intelligence kan voor iedereen in uw organisatie een oplossing zijn. Maar daarvoor moet het een speciale soort oplossing zijn.

De uitdaging aangaan

Voor de gemiddelde bedrijfsoplossing is een IT-afdeling nodig om de juiste omgeving in te richten en, in veel gevallen, om de interne en externe databronnen aan elkaar te koppelen. Historisch gezien was IT verantwoordelijk voor alle business intelligence, aangezien deze oplossingen meestal gespecialiseerde expertise vereisten, zoals een grondige kennis van SQL of uitgebreide scripting voor datavoorbereiding.

Waar u op moet letten bij een business intelligence-oplossing

Om van business intelligence een effectieve oplossing te maken voor bedrijfsonderdelen of voor iemand zonder enige technische kennis, moet de oplossing zo gebruikersvriendelijk en toegankelijk mogelijk zijn voor iedere werknemer in een organisatie.

Eén platform

Overweeg een oplossing die één geïntegreerd platform met applicaties biedt. Veel organisaties hebben een legacy business intelligence-ecosysteem met meerdere oplossingen voor rapportage, detectie, analyse en andere functies. Het werken met al die oplossingen kan kostbaar zijn en vergt uitgebreide technische kennis. Meerdere oplossingen kunnen ook voor problemen met de compatibiliteit zorgen.

Een benadering met één platform biedt een end-to-end-oplossing voor het verzamelen, analyseren en interpreteren van data. In dat geval werkt alles samen zodat er zich geen compatibiliteitsproblemen voordoen. Met alles op één plek hoeft u niet op zoek te gaan naar tools. U kunt uw datamodellen en metrische data centraliseren voor een uitgebreide weergave van uw bedrijf, iets wat moeilijk te realiseren is met een ecosysteem met meerdere oplossingen.

In de cloud

Een business intelligence-oplossing moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor de werknemers in uw hele onderneming en onderweg. Een cloudoplossing biedt het hoogste potentieel voor toegankelijkheid en beschikbaarheid. Een dergelijke toepassing is toegankelijk wanneer en waar u die nodig hebt, zowel voor uw eigen gebruik als voor gezamenlijk gebruik met collega's.

Een cloudoplossing kan ook eenvoudig worden geschaald aan de grootte van elke organisatie en is flexibel genoeg om aan de eisen van een groeiend bedrijf te voldoen.

Verbonden

De meeste BI-oplossingen bieden de mogelijkheid om verbinding te maken met een of meer databronnen. Overweeg een oplossing die vooraf ingestelde verbindingen biedt. Met dit type oplossing is het eenvoudig om data uit verschillende bronnen op te halen en te integreren. Vooraf gemaakte verbindingen elimineren de tijd die nodig is om de verbindingen tot stand te brengen en verminderen de complexiteit van de oplossing, waardoor uw IT-mensen zich kunnen bezighouden met andere taken.

Augmented analytics

U wilt een slimme oplossing die bedrijfsinformatie eenvoudig kan maken: een oplossing met augmented analytics en implementatie van ingesloten machine learning. Dit soort oplossingen kunnen gebruikers helpen bij het verzamelen, analyseren, interpreteren en overbrengen van informatie, waardoor taken worden vereenvoudigd en geautomatiseerd.

Met de oplossing moet data automatisch kunnen worden voorbereid, moet informatie uit meerdere bronnen kunnen worden opgehaald om de data te consolideren, het proces worden versneld en de kans op fouten worden verkleind. De oplossing zou ook uw analyse moeten kunnen verbeteren door nieuwe datasets aan te bevelen die u in de beoordeling kunt meenemen voor nauwkeurigere resultaten.

U wilt een slimme oplossing waarmee u snel en gemakkelijk kunt zoeken naar wat u nodig hebt, en direct bij de data kunt komen, met de mogelijkheid om vragen te stellen en antwoorden te krijgen in menselijke taal.

Sommige oplossingen bieden zelfs een semantische laag waarmee gebruikers toegang hebben tot data, en verzoeken en parameters voor datasets met behulp van algemene zakelijke termen kunnen wijzigen.

Een gebruiker moet ook gemakkelijk toegang kunnen hebben tot voorspellende analytics en prognoses om patronen te kunnen zien en toekomstige resultaten en trends te kunnen voorspellen, zonder dat die kennis van versleuteling hoeft te hebben. Een slimme oplossing met ingesloten machine learning kan dat voordeel en meer bieden.

Data Visualization

Veel slimme oplossingen worden geleverd met datavisualisatie, die de mogelijkheid biedt om data automatisch om te zetten in cirkeldiagrammen, grafieken of andersoortige visuele presentaties. Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk patronen en relaties zien en begrijpen en opkomende trends ontdekken die onopgemerkt zouden blijven wanneer er slechts een tabel of spreadsheet met ruwe cijfers is.

Met datavisualisatie kunnen gebruikers nieuwe en unieke inzichten krijgen door uitgebreide data-mashups te maken. Zij kunnen artikelen over hun bedrijf gelardeerd met indrukwekkende beelden maken. Er is geen specifieke training nodig om te kunnen begrijpen wat er met die afbeeldingen wordt gezegd.

Data wordt uit interne en externe bronnen opgehaald. Vervolgens hebben gebruikers een keuze. Ze kunnen uit talloze opties kiezen welke afbeelding het beste is om de data te presenteren. Of ze kunnen de applicatie op basis van dataresultaten automatisch een aanbeveling laten doen.

Selfservice

Voor een echt zakelijke tool moet een BI-oplossing geschikt zijn voor ondernemers zodat zij die oplossing zonder problemen zelf kunnen gebruiken, met andere woorden een selfservice-oplossing.

In uw BI-oplossing moet u gemakkelijk kunnen navigeren met functies voor aanwijzen en klikken of slepen en neerzetten. Die oplossing moet een soort dashboard hebben met intuïtieve, interactieve toegang tot informatie en geleide, stapsgewijze navigatie en ingebouwde functionaliteit bieden, zodat er geen aanpassingen nodig zijn. Gebruikers moeten de keuze hebben of zij zelf een taak willen uitvoeren of die automatisch willen laten uitvoeren.

Bovendien moeten zij volledige controle hebben om hun data te kunnen ophalen en die vanuit elk gezichtspunt te kunnen analyseren om problemen en nieuwe kansen te ontdekken. Zij moeten tevens in staat zijn om interne en externe data te combineren en samen te voegen voor grondige inzichten. Als het gaat om het delen van wat ze hebben geleerd, moeten gebruikers hun eigen rapporten kunnen maken.

Gebruikers moeten de antwoorden op hun meest prangende zakelijke vragen kunnen vinden en hun bevindingen kunnen communiceren met hun collega's en managementteams in de hele onderneming, zonder te hoeven wachten op een reactie van de IT.

Mobiel

In de snelle wereld van vandaag willen zakenlieden de klok rond informatie kunnen raadplegen, waar ze ook zijn. Overweeg dus een BI-oplossing met mobiele mogelijkheden.

Mobiele BI-oplossingen zijn beschikbaar met spraakgestuurde toegang en waarschuwingen in realtime. U kunt door middel van een zoekopdracht met uw data 'praten'. U kunt de data in de cloud of op locatie bekijken, analyseren en ernaar handelen. U kunt mobiele analytische apps maken met uitgebreide, interactieve visualisatie zonder een regel code te hoeven schrijven. U kunt één keer apps bouwen en die vervolgens overal distribueren en dat allemaal vanaf uw telefoon of tablet.

Een oplossing met AI en machine learning kan een persoonlijke assistent voor u worden die begrijpt wat u nodig hebt en waar en wanneer u het nodig hebt. Stel dat u een zakelijke bijeenkomst hebt in New York. De persoonlijke assistent kan bijvoorbeeld bepalen welk bedrijfsrapport en welke afbeeldingen nodig zijn voor uw vergadering in New York. Die assistent kan spraak naar tekst omzetten en u waarschuwen wanneer er nieuwe data voor een analyse beschikbaar is.

U hoeft niet achter uw bureau te zitten om informatie te analyseren. Met een mobiel apparaat en een cloudgebaseerde BI-oplossing hebt u waar u ook bent, inzage in uw analyses.

De intelligente keuze maken

Elke organisatie heeft business intelligence nodig. Maar om ervoor te zorgen dat iedereen in uw organisatie altijd en overal toegang heeft tot uw data, wilt u een slimme, gebruiksvriendelijke BI-oplossing met veel functies kunnen kiezen. Blijf op de hoogte door het meeste uit uw data te halen.