Geen resultaten gevonden

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.

We raden u aan het volgende te proberen om te vinden wat u zoekt:

 • Controleer de spelling van het trefwoord in uw zoekopdracht.
 • Gebruik synoniemen voor het trefwoord dat u hebt getypt. Probeer bijvoorbeeld “applicatie” in plaats van “software”.
 • Start een nieuwe zoekopdracht.
Contact opnemen Aanmelden bij Oracle Cloud

Data Lakehouse

Een data lakehouse is een moderne, open architectuur waarmee u al uw data kunt opslaan, begrijpen en analyseren. Het combineert de kracht en rijkdom van datawarehouses met de breedte en flexibiliteit van de meest populaire open-source datatechnologieën die u tegenwoordig gebruikt. Een data lakehouse kan vanaf de grond worden gebouwd op Oracle Cloud Infrastructure (OCI) om te werken met de nieuwste AI-frameworks en vooraf gebouwde AI-services zoals de taalservice van Oracle.

Combineer, analyseer en ontdek eenvoudig nieuwe inzichten in al uw data, zoals facturen, formulieren, tekst, audio en video.

De toekomst van het data lakehouse

Ontdek hoe een data lakehouse op OCI een efficiënt, geïntegreerd, geautomatiseerd platform biedt waarmee al uw data, of dat nu een datawarehouse, data lake of applicatie-uitvoer is, worden geïntegreerd en hoe u met behulp van machine learning het beste uit uw data kunt halen.

Veelvoorkomende patronen en praktijken in een data lakehouse

Lees meer over patronen, aanbevolen werkwijzen en architecturen voor het implementeren van een lakehouse op Oracle Cloud Infrastructure.

We helpen u bij de overstap naar een data lakehouse op OCI

De meest succesvolle klanten gaan vanaf het begin in gesprek met cloudspecialisten. Onze cloudingenieurs bieden begeleiding bij het plannen, ontwerpen, maken van prototypen en het beheren van cloudmigraties, zodat u sneller en met meer vertrouwen kunt overstappen.

Eenvoudig omzetten naar een uniform data lakehouse

Met Oracle kunt u uw organisatie en analyseteam eenvoudig omzetten in een lakehouse-oplossingenteam. Zo kunt u optimaal profiteren van de investeringen die u al hebt gedaan. Breid uw datawarehouse en data lakes eenvoudig uit tot een data lakehouse, verplaats en moderniseer de data lakes die u op locatie hebt gebouwd of neem uw Oracle SaaS data als startpunt.


Bouw nieuwe en data lakes en moderniseer bestaande data lakes

Onze klanten kunnen eenvoudig bestaande of nieuwe open-source data lakes migreren met onze volledig beheerde services zoals Oracle Big Data Service en Oracle Data Flow. Spark, HIVE, Hbase en nog veel meer services kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd en geschaald op OCI.

Data Flow is een serverloze Spark-service waarmee onze klanten zich kunnen concentreren op hun Spark-workloads zonder infrastructuurconcepten.

Elk datawarehouse wordt een lakehouse

Met Oracle Autonomous Data Warehouse zijn snelle en schaalbare query's over alle data in de objectopslag direct mogelijk. Met één query kunnen gegevens worden samengevoegd in Autonomous Data Warehouse en een data lake.

Voor onze huidige datawarehouse-klanten is dit de snelste en gemakkelijkste manier om hun magazijn om te vormen tot een data lakehouse, omdat zij alle gegevens kunnen opslaan en analyseren, terwijl zij de applicaties, tools en vaardigheden gebruiken die ze al hebben.

Maak optimaal gebruik van SaaS-applicaties

Oracle-klanten willen geavanceerde, op machine learning gebaseerde analyses uitvoeren over hun Oracle SaaS-gegevens of andere SaaS-gegevens. Met onze gebruiksvriendelijke gegevensintegratieconnectoren voor Oracle SaaS wordt het eenvoudig om een lakehouse te maken om alle data te analyseren met uw SaaS-data en kunnen oplossingen sneller worden ontwikkeld.


Al onze data lakehouse-services zijn gebouwd op grootschalige, goedkope OCI Object Stores, maken gebruik van OCI Data Catalog voor uniforme gegevensdefinitie, kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met krachtige AI en gebruiken Oracle Data Integration voor schaalbare gegevensopname en -verplaatsing binnen het lakehouse.

De belangrijkste technologieën van data lakehouses op OCI

Maak het gemakkelijker om beheerde data lakes te bouwen

Oracle Big Data Service is een op Hadoop gebaseerd data lake, dat wordt gebruikt om grote hoeveelheden onbewerkte klantgegevens op te slaan en te analyseren. Oracle Big Data Service is een beheerde service en wordt geleverd met een volledig geïntegreerde stack die zowel open source als Oracle tools met toegevoegde waarde bevat die uw IT-activiteiten vereenvoudigen. Oracle Big Data Service maakt het voor ondernemingen gemakkelijker om gegevens uit de hele organisatie te beheren en structureren en er waarde uit te halen.


Vereenvoudig de levering van big data-applicaties met Apache Spark

Oracle Cloud Infrastructure Data Flow is een volledig beheerde Apache Spark-service zonder infrastructuur, die IT-teams van klanten kunnen implementeren of beheren. Met Data Flow kunnen ontwikkelaars applicaties sneller leveren omdat ze zich kunnen concentreren op applicatieontwikkeling zonder afgeleid te worden door bewerkingen.


Bouw een selfservice-datawarehouse met Autonomous Data Warehouse

Autonomous Data Warehouse is een clouddatawarehouseservice die een einde maakt aan de complexiteit van het exploiteren van een datawarehouse, een datawarehousecentrum, het beveiligen van gegevens en het ontwikkelen van datagestuurde applicaties. Oracle gebruikt machine learning om alle routinematige datawarehousetaken volledig te automatiseren, waardoor hogere prestaties, betrouwbaarheid, beveiliging en operationele efficiëntie worden gegarandeerd.

Kenmerken
 • Vereenvoudigd datawarehousebeheer
 • Consistente hoge prestaties
 • Verlaag risico met databasebeveiliging
 • Selfservicetools voor databeheer
 • Bouw en implementeer machine learning-modellen in Oracle Autonomous Data Warehouse
 • Grafiekanalyse
 • Ruimtelijke analyse

In-memory MySQL-queryversneller

MySQL HeatWave is de enige service waarmee databasebeheerders en appontwikkelaars OLTP- en OLAP-workloads rechtstreeks vanuit hun MySQL database kunnen uitvoeren. Dit maakt complexe, tijdrovende en dure verplaatsing en integratie van data met een afzonderlijke analysedatabase overbodig.

Maak selfservice datadetectie en -toezicht mogelijk

Oracle Cloud Infrastructure Data Catalog helpt dataprofessionals in de hele organisatie bij het zoeken naar, verkennen van en toezicht houden op data met behulp van een inventaris van binnen de onderneming gebruikte datamiddelen. Het verzamelt automatisch metadata van de datastores van een organisatie en biedt een gemeenschappelijke metastore voor data lakes. Data Catalog vereenvoudigt het opstellen van bedrijfswoordenlijsten en beheerde informatie over datamiddelen in Oracle Cloud Infrastructure en andere locaties, zodat de datagebruikers de benodigde data gemakkelijk kunnen vinden.


Native datamigratie naar Oracle Cloud

Vereenvoudig uw complexe data-extractie-, transformatie- en laadprocessen (ETL/E-LT) in data lakes en warehouses voor datawetenschap en analytics met de moderne, datastroomontwerper zonder code van Oracle.

Kenmerken
 • Moderne en gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface
 • Bekijk een visuele preview van de datastroom voorafgaand aan het laden
 • Automatische beveiliging tegen niet-bijgewerkte schema's
 • Herbruikbare sjablonen en datastromen
 • Validatie van datastroom
 • Automatische selectie van ETL- of E-LT-methode
 • Pushdown E-LT om prestatievermindering op databronnen te elimineren
 • Native integratie met Oracle Cloud Infrastructure
 • Pay As You Go-prijzen

Krachtige ETL voor snellere dataverplaatsing

Geavanceerde datamigratie voor extraheren, transformeren en laden. Oracle Data Integrator is geoptimaliseerd voor Oracle Databases, zoals Oracle Autonomous Database en Oracle Database Exadata Cloud Service, evenals voor on-premises databases. Bevat de beste ondersteuning voor heterogene bronnen en doelen.

Kenmerken
 • Krachtige en uitgebreide databelasting en -transformatie
 • Connectors voor veel heterogene databases en technologieën
 • Ondersteuning voor complexe dimensie en cube-loading
 • Integratie met Oracle GoldenGate en Oracle Enterprise Manager
 • Pushdown-technologie om de impact op de bron te beperken
 • Geïntegreerde administratie en beheer

Realtime data-integratie en -replicatie

Oracle GoldenGate maakt hoge beschikbaarheid, realtime data-integratie, wijzigen van dataopname, datareplicatie, transformaties en verificatie tussen operationele en analytische bedrijfssystemen mogelijk.

Kenmerken
 • Hoogwaardige datareplicatie
 • Geoptimaliseerd voor de on-premises en cloudomgevingen van Oracle
 • Ondersteuning voor heterogene bronnen en doelen
 • Vereenvoudigde actief-actieve implementatie voor Oracle
 • Tweerichtingsreplicatie zonder beperking van afstand
 • Geavanceerde ondersteuning voor big data-integratie

Event-streamingservice die compatibel is met Apache Kafka

De service Streaming is compatibel met Apache Kafka en is een realtime, serverless platform voor het streamen van events voor ontwikkelaars en datawetenschappers. Streaming is nauw geïntegreerd met Oracle Cloud Infrastructure, Oracle Database, Oracle GoldenGate en Oracle Integration and Migration. De service biedt ook kant-en-klare integraties voor honderden producten van derden in categorieën zoals DevOps, databases, big data en SaaS-applicaties.

Kenmerken

Flexibele schaalbare objectopslag

Met Object Storage kunnen klanten elk type data in de oorspronkelijke indeling opslaan. Dit is ideaal voor het bouwen van moderne applicaties die schaal en flexibiliteit vereisen, omdat het kan worden gebruikt om meerdere databronnen te consolideren voor analytics-, back-up- of archiefdoeleinden.

Kenmerken
 • Automatische niveaus
 • Gedistribueerde, duurzame objectopslag
 • Zeer beschikbaar en schaalbaar
 • Toegang via API, HDFS-plug-in, SDK, console of CLI
 • Opslagoptie voor onregelmatige toegang
 • Optie voor archiefopslag
 • Standaard codering van inactieve data met AES 256
 • Automatische monitoring
 • Zelfherstellend

Data lakehouse-succesverhalen van klanten

Experian versnelt financiële inclusiviteit met een data lakehouse op OCI

Experian verbeterde de prestaties met 40% en verlaagde de kosten met 60% door kritieke dataworkloads van andere clouds te verplaatsten naar een data lakehouse op OCI. Hierdoor werden de dataverwerking en productinnovatie versneld en de kredietmogelijkheden wereldwijd vergroot.

Ingersoll Rand legt de basis voor geavanceerde analyses met een data lakehouse op OCI

Ingersoll Rand heeft meerdere on-premises ERP's, datawarehouses en big data-systemen samengevoegd in een data lakehouse op Oracle Cloud Infrastructure, waardoor het bedrijf een enkele bron van waarheid voor alle gegevens kreeg met betere betrouwbaarheid en prestaties.

Partnerecosysteem voor data lakehouses

Oplossingen van Oracle partners maken gebruik van en verbeteren data lakehouses op OCI.

Logo van BIAS
Logo van Capgemini
Logo van h2o.ai
Logo van qubix
Logo van Reply Technology
Logo van Sesame Software
Logo van wandisco

Accenture vertrouwt op data lakehouse op OCI als cruciale factor voor snelle, innovatieve oplossingen voor klanten

Aan de slag met een data lakehouse op OCI


Aan de slag met een big data-cluster

U kunt big data-clusters maken met opties voor knooppuntvormen en opslaggroottes. In deze workshop maakt u een niet-HA-cluster en wijst u kleine vormen toe aan de knooppunten. Dit cluster is perfect voor het testen van applicaties.


Aan de slag met OCI Data Flow

Ontdek hoe Spark-ontwikkelaars en -datawetenschappers op elke schaal Spark-taken kunnen maken, bewerken en uitvoeren zonder clusters, een operationeel team of zeer gespecialiseerde Spark-kennis.


Aan de slag met OCI Data Catalog

Leer hoe u gebruikers, toegang en beleid maakt om een ​​nieuwe catalogus te bouwen en vervolgens gegevens te verzamelen uit objectopslag, databases en on-premises gegevensbronnen.


Aan de slag met Oracle Data Integration

Leer hoe u Data Integration instelt, verbinding maakt met gegevensbronnen, gegevens opneemt en transformeert en gegevens laadt naar een objectopslag en/of Oracle-databases.